Torta di mele (Apple pie)
ingredients:
(The pie crust)
300 g flour ( about 2.5 cups)
150 g of butter (very cold)
100 g of ice water .. I recommend it!
a pinch of salt.
Put the flour into the bowl of a food processor with the salt.
Add the cold butter into small cubes and pulse at high speed for about 30 seconds.
Pour slowly opening the lid, a little cold water continuing to blend on low speed.
The dough should gather into a ball. knead quickly (not to heat the dough with your hands) on a floured work surface.
Wrap the dough in plastic wrap and store in refrigerator for 30 minutes before use.
If you do not have the food processor, mix together all ingredients in a bowl, working with your fingertips (not always heat the dough).
The filling:
800 grams of apples , peeled and cut into a bit thin slices
60 grams of sugar ( 4 Tablespoons)
2 TB of corn starch
Half a teaspoon of cinnamon powder
Half a teaspoon of nutmeg powder (not required)
1 TB juice lemone.
1 egg. --->??
How to :
- Add the sugar, and spices in a bowl Use your hands and mix the apples.
- Add the lemon juice and let it set for about 10 minutes.
- Add the cornstarch and mix well.
- Take the pie crust from refrigerator, roll it in half and divide it into two parts a portion of the dough on the bottom of a baking dish. add the apple mixture, sprinkle with lots of butter flakes.
- Now put the other half of the dough above the filling. and decorate!
- Preheat oven to 200 c -----> important.
- Mix the egg with a little water in small bowl. brush the top with beaten egg. make a cross at the top to allow steam to escape.
- Bake until the crust begins to brown, about 20 minutes, then reduce heat to 180 ° c. Tent the rims with aluminum foil or a pie protection if the edges are browning too quickly. and bake for about 35 minutes more.
- Apple pie is great if served with vanilla ice cream or whipped cream.
Ingredienti:
(La pasta briseè)
g 300 di farina .
g 150 di burro (molto freddo)
ml 100 di acqua ghiacciata..mi raccomando !!
un pizzico di sale .
Mettete la farina nella coppa di un robot da cucina con il sale.
Unite il burro freddissimo a dadini piccoli e azionate ad alta velocità per circa 30 secondi.
Versate a filo dall'apertura sul coperchio poca acqua gelata continuando a frullare a bassa velocità.
L'impasto si dovrebbe raccogliere a palla. Prelevatelo e lavoratelo rapidamente (per non scaldare la pasta con le mani) su una piano di lavoro infarinato.
Avvolgete la pasta in pellicola trasparente e riponete in frigo per 30 minuti prima di usarla.
Se non avete il robot da cucina, impastate insieme tutti gli ingredienti in una ciotola, lavorando con la punta delle dita(sempre per non scaldare la pasta).
Il ripieno:
800 grammi di mele
60 grammi di zucchero
2 cuchiai di amido di mais
Mezzo cucchiaio di cannella in polvere
Mezzo cucchiaio di noce moscata in polvere ( non è necessario )
1 cuchiaio di succo di lemone .
1 uovo .--->???
Sulla superficie del dolce posizioniamo l’altro disco di pasta .
Cuocerla fino a quando la crosta comincia a imbiondire, circa 20 minuti, poi ridurre il calore a 180 ° c. Tenda i cerchi con un foglio di alluminio o di una protezione torta se i bordi sono rosolino troppo in fretta. e cuocere per circa 35 minuti di piu.
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