Have you ever thought of indulging yourself ?? I guarantee you that THIS RECIPE , will give you self satisfaction and confidence as a baker for your life time. so let's see what we can do !!
My No-fail Pizza dough
- 1 cup warm water
- 1 tbsp honey or golden syrup. <--------- and this is the secret. :)
- 1 packet yeast
- 2 1/2 cup bread flour plus some more for your work surface.
- 1/4 tsp salt
- 1 tbsp olive oil
Silky dough after kneading |
After about 1.5 hours |
- Combine honey and warm water in a bowl. Sprinkle with yeast and allow to foam.
- Put your flour in a separate bowl.
- Add flour to yeast mixture and stir to combine. Add oil and salt IN THE END and that is another hint ...never add salt directly to your yeast.
- Stir if possible, then turn mixture out on to a floured surface and knead for several minutes until smooth about 10 minutes.
- Oil dough ball and set aside. Allow to rise until doubled or so, approximately 2 hours.
- Once ready to cook, preheat oven to 500°F. Divide dough into12 equal balls.
- fill each ball with a cube of mozzarella cheese .
- Seal dough around the cheese and place seam side down in pie pan.
- Repeat, placing approximately 12 dough balls in your pie plate.
- Once assembled, combine oil and spices and brush over the dough. Sprinkle with Parmesan cheese.I left mine to rise again for 30 minutes.When ready to bake: bake at 400°F 200 c for 16-20 min. Serve with warm pizza or marinara sauce.
La versione Italiana
Ingredienti:1 tazza di acqua calda ( non troppo)
1 cucchiaio di miele o zucchero--------- e questo è il segreto. :)
1 bustina di lievito ,o mezzo cubetto di lievito di birra
2 1/2 tazza di farina tipo 0, più ancora un po 'per il vostro piano di lavoro.
1/4 cucchiaino di sale
1 cucchiaio di olio d'oliva .
Procedura:
- Unire il miele e acqua calda in una ciotola. Cospargere con il lievito .
- Mettete la farina in una ciotola a parte.
- Aggiungere la farina al composto di lievito e mescolare per combinare. Aggiungere l'olio e il sale alla fine e questo è un altro suggerimento ... non aggiungere il sale direttamente al lievito.
- Mescolare , poi mettere il composto su una superficie infarinata e impastare per alcuni minuti fino a che liscio circa 10 minuti.
- formare delle palline (quasi 7). Lasciare lievitare fino al raddoppio, di circa 2 ore.
- Una volta pronte a cuocere, preriscaldare il forno a 500 ° F,200 c. Dividere la pasta into7 palline uguali.
- riempire ogni pallina con un cubetto di mozzarella.
- Sigillare la pasta intorno al formaggio .
- Ripetere, mettendo circa 7 palline di pasta nella tua teglia.
- unire l'olio e spezie e pennello sopra le palline. Cospargere di parmigiano .Io lasciato la mia a lievitare per 30 minuti. cuocere in forno a 400 ° F 200 C per 16-20 min. Servire calda con la salsa alla marinara.
Happy baking everyone
Ciao!
2 comments:
Just finished a batch of these, they look delicious! My club members tomorrow will provide the real test though, good job with the recipe!
Let me know how they turned out ..:)
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